Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2008 14:53 - Какво представлява сътворението
Автор: boris66 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1287 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   какво представлява сътворението -фази на звука ,вибраций на звука ,проявяващи се по различен начин в цялото многообразие от форми на живот. Дори това ,което наричаме материя или вещество и всичко, което ни изглежда неговорящо или незвучащо в действителност е вибрация. Всичко сътворено се проявява по два начина ,като воля и като реагираща матрица .Например съществува материя ,предмет ,който  можем да докоснем ,като същевременно можем докоснем, като същевременно можем,
да изживяваме усещането за съприкосновение .Съществува звук и същевременно съществуват уши ,които могат да чуват звука. Съществува светлина и същевременно безброй форми и цветове ,които които 
могат да чуват звука. Съществува светлина и безброй форми и цветове и същевременно съществуват
очи ,за да ги виждат .Това ,което човекът нарича красота е хармонеята от всичко това, което изпитва
Тогава какво е музиката. Това ,което обикновенно наричаме музика е хармония от ноти .В действителност съществува музика на линийте  и музика на цветовете на природата -гората ,цветята и цялото многообразие от растения .Колкото по- внимателно наблюдава природата ,толкова по-силно, тя прониква в душата му ,защото в нея звучи ,някаква неземна музика .Колкото е по-широк мирогледът на един човек към света, толкова повече музика, може да долови видваща от цялата вселена .Човек чието сърце е отворено ,не се нуждае от осамотяване в гората .Той навсякъде може да чуе ритъмът на Вселената.



Тагове:   Какво,   Сътворението,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Много голяма тема на която нашите съвременици като че ли все по-малко обръщат внимание !
28.01.2008 12:33
Действително вселената е необятна и колкото и да ни се иска ,няма за краткия си живот на земята да я опознаем ,но стремежа ни към нови познания ни кара да се чувстваме по- малко безпомощни!
Действително и понятието вибрация /трептене/е необятно като една вселена!Вибрациите са навсякъде в обкръжаващите ни предмети движими и недвижими,в звуците дори и в цветовете,респективно навсякъде около нас.
На тяхното съществуване още къв 9 в. пр. Христа
древните келти са залагали и по точно техните жреци -друидите/друид- означава владеещият познанието на дърветата ".Това се мъдреците на своето време ,чиито светилища са били разположени в девствените вековни гори ,далеч от очите на простосмъртните.Те изпадайки в транс и улавяйки вибрации от земята която обитавали-решавали всички лични и обществени спорове - извършено ли е престъпление , има ли посегателство върху личността и каква,има ли жалба за наследство и къде да мине спорната граница между имотите.Усещайки всички видове вибрации със своята свръх сетивност те се превръщат в шамани,жреци ,поети ,философи,лечители ,съдии.
В тази си умения те били посвещавани от таен ,обвит в загадъчност орден за да станат пазители и обладатели на могъщо тайно познание .
цитирай
2. boris66 - boris66-iliada
28.01.2008 12:58
Да ,това е въпрос, за който все по-малко се пише, но вече става интересен и затова реших да го засегна.А и нали знаете, че живота започва от енергия и информация и вибрация.
Келтите са имали наистина много голямо окултно познание, което се е базирало на връзката микрокосмос -макрокосмос -Стоунхендж -една древна обсерватория, където в определен ден прониква един слънчев лъч -точно на пролетното равноденствие и там се събират лечители, шамани и хора, които могат да управляват и изследват тези енергий и процeси в живота и по тези вибраций предвиждат. Келтската магия е също много известна и необяснима за науката. А тук в Бъргария такова селище има в Карлуково-пещерата Очите, където през отворите в определен ден прониква светлина която пада върху светилището. Когато ходихме с едни американци от Сан Диего, те казаха ,че мястото е много интересно и трябва да се пази .

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4120087
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол