Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2008 12:31 - За произходът на живота на Земята
Автор: boris66 Категория: Изкуство   
Прочетен: 3881 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 07.01.2011 16:48


   Дами и господа ,ние винаги сме се питали -от къде произлиза животът на Земята, и дали създадените теорий до момента са задоволителни .През 1998 година в Америка се събират на симпозиум много учени и установяват ,че до сега не е дадена стройна теория за произхода на живота. Или,че теорията на Дарвин, че произлизаме от човекоподобната маймуна ,вече отдавна не задоволява учените .Оказва се, че животът произлиза от водата и в основата му стои информация и генетичен код и енергия ,необходима за развитието му .Окaзва се, че теорията на Опарин, за растителният хранителен булйон 
е отчасти и донякъде даваща обянение на въпроса -Той получава просто форми на аминокиселини и това е до някъде еволюцията на материята. "Ние знаем ,че животът е произлязъл от морето и когато отиваме да плаваме, ние отново се връщаме към първоизточникът на живота"-Джон Кенеди в своите речи. Животът е уникален по рода си ,той се е развивал милиарди години ,за да достигне това ниво до което е сега и от тук възниква и въпросът ,трябва ли да го унищожим за 2 часа с ядрени стълкновения -имайки предвид, това ,че животът е по сложен от ядрените взаимодействия .Развитието на ДНК и РНК
във всичките им форми ,в което естествено стои енергия, информация и генетика-код на репликация.
Ние не изключваме и възможността ,да има пренос на живот и от космоса на Земята, в течение на милиарди години -например делфините и някои по-редки риби .Телескопът "Хъбъл" донесе информация, че съществуват милиони ,дори милиарди звезди и галактики и вселени ,така ,че не е възможно да няма живот на тях.Минаващите сонди около 

image
Юпитер са засекли звуци ,които приличат на звуците издавани от делфините ,а и нали техният мозък е много близък до човешкият и също така начина им на комуникация, дружелюбността им към човека също .Това са загадки ,на които ,ние тепърва ще си отговаряме и ще намираме истината.



Гласувай:
1



1. iliada - За произхода на живота
31.01.2008 15:25
Винаги съм знаела ,че той се е зародил във водата.Може смешно да звучи ,но винаги когато се заговори на тази тема незнам защо си спомням ярки картини от филма " Човещка Амфибия".Може би тогава се срещнах с фантастиката в един качествен и ефектен за времето си цветен филм.
Наскоро ми попадна една интересна теория ,че за зараждането на живота може да започне от утайката " МОНАЗИТ " ,която преставлява нещо като радиоактивен материял ,разпръснат по бреговете на замърсен залив.Теорията е на американския астробиолог Закари Адам от университета в Сиатъл.Той смята ,че морските приливите и отливите донесли радиоактивен материял ,пресят и поставен при специални условия може да създаде сложни молекули ,виновници за Еволюцията на форми на живот с основа въглерода.
Подложен на облъчване този матерлиял може да доведе до образуването на молекули произвеждащи аминокиселини и захари ,а като към тях се добави и разтворимия фосфат ,който смен освобождаването му от шлака на дребните песъчинки и реакцията на водата ,то има всички условия за зараждане на нов вид живот.
Може би и поради тези причи се смята ,че някъде в Вселената има различни видове живот и различни стадии на еволюция на видовете.
цитирай
2. boris66 - boris66-iliada
31.01.2008 17:39
Да ,животът е форма на еволюция на въглерода и ДНК и РНК, като белтъчни структури, съдържащи въглерод в себе си .Той е открит и в най-дълбоките места на океанът-Марианската падина, там, където няма светлина и затова той си създава сам светлина-фосфоресцира!
цитирай
3. boris66 - boris66-iliada
04.09.2008 21:28
Ние не изключваме и възможността Животът на Земята да произлиза от Космоса-т. нар. панспермия или
пренос на спори и микроорганизми с метеорити, които са се сблъскали със Земята ,например като Тунгуският Метеорит, през нейната ранна история.
Доказват го материалите от Сондите, които се връщат на земята и изследват в лабораторийте и също така
това ,че под въздействие на радиоактивните вещества в светещите и движещи се метеорити се задържа вода и то голямо количество милиони години, а тя е източник и предпоставка за развитие на живота -светлина и вода!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4114349
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол