Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2008 11:48 - Румяна Нейкова взе Олимпийското Злато
Автор: boris66 Категория: Изкуство   
Прочетен: 5173 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 16.08.2008 20:26


        Дами и господа,
сбъдна се нашето очакване за Златен медал на Олимпийските игри, Румяна Нейкова ,която е нашата най-добра състезателка по гребане ,най-после изкачи Олимп. Боговете я приеха при тях на Олимп. Дисциплината е скиф с време 7: 22: 34.Тя беше сребърна медалистка от Сидни, бронзова медалистка от Атина ,но сега тя покори Златото ,с много добро гребане и с много силна регата .Още преди втората контрола, тя се дръпна доста преди съперничките си Карстен от Беларус и Кнапка, която обаче водеше 
леко преди това. Румяна изпълни перфектно предначертаната тактика и направо разби и Карстен, която на Сидни я надви с 2 стотни ,а ние си мислехме ,че е съдийска грешка Мирка Кнапкова и Мишел Герет от САЩ ,която накрая спринтира ,но завърши на 0 .44 секунди след Румяна ,а Карстен 1. 64 след нея. Този път превъзходството беше явно и не можеше да става и въпрос за грешка .Румяна зарадва сърцата на всички ни със заслуженото Злато ,защото го заслужаваше .Тя е майка за първи път и е наистина много добра състезателка ,като гледам старанието, което полага и също така е млада и силна .Напред България, Браво Руми!!!Това е радост за всички ни и особено хората ,посветили живота си на водните спортове, яхтинга ,ветроходните регати от най- различен клас, сърфинга ,скифа ,скула, корабоводенето.Скифа и е урок за нас, с каква скорост трябва да се движим ,когато трябва да спасяваме човешки живот във водата, със спасителните лодки на палубата.Тя отново пренаписа учебниците по гребане, на световно ниво! Този път нямат думи разни коментаторчета, защото тук времето е решаващо и няма съдийско лансиране ,като във волейбола или бокса и борбата ,от което именно страдат нашите състезатели. Дано и Данчо Йовчев си вземе така чаканата Олимпийска титла!Церемонията по награждаването беше внушителна на гребният канал.
Отново избиха сълзи на нашите очи, от радост .И нищо друго не можем да кажем освен -Браво Румяна !Ти си герой за цял един народ! Нека да го видят по видео разбирачите и световните тренйори, да видим какво ще кажат, защото начинът да ни пречат е всевъзможен-измислени допинги ,невъзможни точки ,нереално отсвирване и какво ли не още, мисля че тук, нямат думи вече. Не видях лодката на Англия ,която е написала в Темза учебниците на гребането. Наистина срещата ни със Светла Оцетова,която е председател на федерация ветерани ,треньор и олимпийски шампион от нашата младост на републиканските прегледи, беше ползотворна и тя оправда нашите най-големи надежди за Златен медал на Олимпиадата .Нека го види и Светът и да го оцени Заслужава си да отворим бутилка марково Шампанско за успеха на Руми. Когато бях на Боровец една англичанка, която и направи впечатление перфектният ми английски и разбра, че съм шампион от републикански и международен мащаб, чийто син учи при мен на Боровец, ме попита -Какво пия? Аз и отговорих- Бира ,но хубава !А тя ми отвърна- "Шампионите пият само марково Шампанско !"-и за мое учудване поръча бутилка на масата.Всички ще пием от радост за големият успех на Руми.Комплектът от медали при нея е пълен-бронз от Атина ,сребро от Сидни и злато от Пекин .Президентът на Република България Георги Първанов наблюдаваше регатата на българската лодка на гребният канал с жив интерес и голяма надежда ,и очакването и радостта му бяха напълно оправдани, след победата!На екраните ни звуча Солото от "Рейнбоу Райзинг"
на група Рейнбоу и мелодична солова класическа балада ,защото наистина Дъгата Изгря.Руми е тръгнала от ЦСКА да гради спортна кариера .Хайде сега да видим ,какво ще кажат недоброжелателите и елементарните ,тия, които бяха противници ,по една или друга причина на този отбор-отборът на Нашият Генерален Щаб!


image
 Румяна Нейкова ,в момент на пълна радост и еуфория ,след
 спечелването Олимпийското си Злато.

image
  Румяна Нейкова не може да сдържи сълзите си от радост, 
  след победата ,които напояват националният ни трибагреник,
  а и ние наравно с нея.Девизът ни е "Победа и пак Победа" и не ни
  подведе, а постави на правият път към Победата! Отново принципът
  "Най-добрата защита е Атаката", оправда верността си и в Пекин.
  image
   Румяна Нейкова с тъй дълго чаканото Злато на Олимпиада.
   Това е голям успех за България ,а и за съпругът и който и е личен
   треньор Свилен Нейков.
   image
    Румяна Нейкова ,като майка .Малка и Голяма Богородица
    изля благодатта си над нея днес и нареди България на 26- то
    място в Света по медали ,на Олимпиадата в Пекин 2008.



Гласувай:
0



1. optimum2 - Поздрави за постинмга
16.08.2008 12:01
Видях гонката на Румяна...
Заслужен медал.Гордея се нея.
Жалко за волейболната ни загуба.
Но ще пием за победата на Румито.
Весело лято и повече победи.
цитирай
2. boris66 - boris66-optimum
16.08.2008 12:11
Не случайно казах ,че- "за Големи Играчи ,ниски топки няма!" И аз я наблюдавах, защото отдадох живота си на спорта и на водните спортове и ектремни спортове.На волейбола съдията лансираше Америка, което до някъде разколеба момчетата, защото го разбраха, но се биха мъжки ,до край!
Победата и е победа и за всички нас! Благодаря!
цитирай
3. evelin - @}----;----- за Румяна!
16.08.2008 13:02
и аз плаках...
цитирай
4. boris66 - boris66-evelin
16.08.2008 13:19
Да, Ади това е така, върхът и урожаят от един дългогодишен труд на много хора и за много хора-за един цял народ...!!!
цитирай
5. boris66 - boris66-optimum2
16.08.2008 14:23
Вчера беше Малка Богородица ,а идва и Голяма Богородица. Дано да ни донесат пак успехи. Казват, че когато на изгрев слънце, в този ден погледнеш иконата и си пожелаеш нещо, се сбъдва!
цитирай
6. анонимен - Плака от радост Румяна Нейкова
13.02.2009 19:43
Румяна Нейкова плака от радост
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4107342
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол