Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2009 12:39 - 25 ти януари ,е рожденият ден на Владимир Висоцки
Автор: boris66 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1249 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2009 20:57


             Дами и господа,

на този ден е роден ,големият поет ,певец ,автор на текстове, писател, актьioр, алпинист,общественик и човек с активна гражданска позиция -Владимир Висоцки.Ако беше жив щеше сега да е на 70 години .Ние пеехме песните му в нашата младост и във военните училища. Те станаха символ на една епоха. На начин на мислене ,на поведение ,на патриотизъм, на активна гражданска позиция ,спрямо движещото се общество. Човек ,който постоянно гореше и излъчваше енергия, сила, обаяние, мощ . Голямото майсторство и типика на гласа му ,
го правеха уникален и неповторим , отличаващ се от другите. Той създаде един мост между следвоеното поколение и нашето между хората и управляващите . Културен мост. Предаде на нас онова, което трябва да знаем ние хората и не трябва да забравяме. Всеки един акртьiор си има изгрев, апогей и залез .Но мисля, че той нямаше такъв залез ,а той постоянно светеше на хората и след смъртта си .Той е в оня съвършен свят ,за който пееше и мечтаеше ,макар и с гротескови фрази и изречения. Володя се въплъти в душите на много млади поети, писатели, певци, артисти от моето училище и съвипускници. Дори на някои от тях им измислиха прякор Висоцки ,което беше чест за тях ,за това ,че го пееха и пунтираха ,максимално добре .За него беше характерно онова, което е характерно за онова поколение, което трябваше да определи себе си, къде да бъде в живота и да намери себе си, преди всичко в реалният живот. На самолета ,в подводната лодка ,на сцената ,в спорта ,пред черната дъска, на обекта,в завода. Лириката му е вечна и завладяваща ,залите винаги са били пълни. Издадените дискове и плочи ,продаваеми за часове .Излъчването му мъжествено и бойко ,такова ,каквото обичат всички държащи на себе си жени. Служейки на родината ,ние все повече и повече осъзнавахме неговите песни и балади .С тях службата беше по-лека и по-пълноценна.В своето творчество той успя да изгради образа на човека от народа, на работещият човек ,на труженика,на патриота,  който е творец на своите блага и който е максимално реализиран в професията си. 
Той възпя любовта ,като движеща сила в едно поколение, заклейми проблемите на обществото, но леко с докосване и с гротеска, поднесе онова ,за което си заслужава да се живее, по свой начин и в свой стил.Затвърди културният мост Москва -Париж и се пееше и слушаше в целият соц лагер и времето, в което живяхме всички и за което, не искаме да си признаем, че ни беше добре. Пееше се по бригадите и вечеринките ,до лагерните огньове ,по сцените на културните домове. Мисля ,че той е и си остава по-велик от Булат Окуджава, който се опита да пее подобно на него и третира тези проблеми ,които той третираше. Володя Висоцки е жив сред нас ,в нашите умове и памет ,ние ще го запомним, като "Войнът с китара в ръка"!!!Многото жени в живота му ,говорят за един полет, нескончаем и това да поддържа себе си и любовта у другите постоянно, което е много важно за един голям артист и поет и писател .Неговата муза, постоянно трябва да се захранва ,за да даде максималното и неповторимото. Той беше човек, който правеше от деня празник ,от обикновенният ден, можеше да радва и да подарява дори и най-малкото ,което обаче да радва хората неимоверно много. 

   "...Спасите Наши Души, насос стучит глуше, глуше,
   Спасите Наши Души.... от Бездушия..."

                                                             Владимир Висоцки
                 
                            


Тагове:   ден,


Гласувай:
0



1. skribezium - boris66,
25.01.2009 12:54
Чрез Висоцки и песните му, заявявахме нашата позиция. Той беше проводника между мислите на едно поколение и големите властимащи.
Висоцки е символ на едно търсещо нов път поколение.
Поздрави за постинга и благодарности за това, че ме караш да отворя отново "Нерв" - третото издание от 1989 година на стиховете на Володя Висоцки.
цитирай
2. boris66 - boris66-skiberzium
25.01.2009 17:00
Именно новаторството му и разчупването на старото, но и почитане на вечните и непреходни неща ,го направиха велик и увековечен и непреходен!Видях ,че и новото поколение, също го харесва и обича и го попива ,като сюнгер!
цитирай
3. анонимен - VYJAtpeakOCBpId
01.06.2011 07:41
I thank you humbly for shanirg your wisdom JJWY
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4119948
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол