Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2009 13:28 - Ерозията бич за почвите на 20 ти и 21 век
Автор: boris66 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1940 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.02.2009 20:18


      Дами и господа, 

Ерозията е най-големият бич за почвите на 20 ти и 21 ви век. Сеченто на горите ,което води до ерозия на почвата и до оголване на склона и до свличането му ,над пътища и склонове .Характерно е за Витиня ,за Родопите -района на Забърдо, характерно е за някои проломи и проходи на Стара планина . Липсата на растителност води до унищожаване на почвата -хумусът, който се получава от гниенето на дърветата и микроорганизмите, вече го няма, 
характерно е, че една почва се наслагва с години и образува с векове ,а може да се унищожи за дни и седмици ,както и всичко друго. Животът и пълноценността на почвата е важен за целият кръговрат на вещества и за живота, на всичко ,което живее и расте на нея .Такива райони трябва да се баражират със стеги и баражи и с мрежи ,за да се спре ерозията и също така да се възстанови почвата, например с колички и самосвали, да се донесе почва от друго място и да се насложи Третирането на почвата с химикали , с хербициди и пестициди, ДДТ, Раундъб на Монсанто, което води до високи добиви ,не е препоръчително вече в големи количества ,защото изтощава почвата и я убива ,убива хумусът и нейната сила, която не е в химикалите ,а вестествените органични вещества в нея. 
Не трябва да отравяме почвата за години напред, защото тя не може да даде вече такива добиви, както преди, когато е била неторена. Естественият тор е за предпочитане и в умерени количества .Природата господа си знае работата, растението също ,което е един съвършен организъм ,който има способността да извлича точно това, което му трябва и да го абсорбира ,чрез кореновата си система и натрупва в плодовете.Червейте се хранят с почва , хумус и органични вещества ,така те по естествен начин аерират почвата, мравките също, земните прасета и слепите кучета, съселите. Киселинните дъждове, също спомагат за ерозирането на почвата и до унищожаването на горите, като се започва от линеенето на кората ,короната, а след това на  цялото дърво. Натрупването на СО2 и СО в горите и задържането му, води до линеене на гората , до унищожаване , оголване на склона и до ерозия .В такъв случай трябва да се действа по изкуствен начин -да се засипе склона, да се изчистят умрелите и сухи дървета, да се поднови почвата, да се залеси района с нови дървета. 
Да не се сече безапелационно, с цел печалба. Да се вентилира гората, дори и по изкуствен начин и да се прочиства това ,което ги задържа .Такъв е случаят в Киото с горите.За правилното осъществяване на Фотосинтезата е необходимо светлина, вода и почва с хранителни вещества. Разкъсаме ли го този триъгълник ,няма налице правилно действуваща фотосинтеза.И гората умира.  
image
 Силно ерозирал връх и склон .

Голямата надморска височина , липсата на хумус в почвата и намаленото 
съдържание на кислород, ветрове и дъждове, водят до
оголване на върховете , липса на всякаква растителност, 
дори трева, дори клекове , смрика , до ерозия и образуването на сипеи и свлачища, по склона .А и някои 
видове естествени -бор ,ела, дугласка ела, смърч ,смрика, 
елша, клек, хвойна, виреят на определена надморска височина. Тя прави характерно райониране на растителността в зависимост от съдържанието на кислорода във въздуха -широколистна гора -дъб ,бук ,явор ясен, топола ,лиственица -от реките до 1000-1300метра 
следват бор ,ела ,елша ,мура, смърч, дугласка ела 500 -1300м
клек ,хвойна ,алпийска трева, смрика 1300-2000м н. в .над 2000м н. в. почни не вирее нищо, дори и трева планинска, алпийска. Птици -орли, соколи ,лешояди, мишелови, ястреби ,могат да се видят да летят до 5000 м. н. в .Такава организация на живота е направила приодата в зависимост от височината ,съдържанието на хумус, светлина , влага и кислород ,крайно необходим за фотосинтезата .Именно затова казваме, че горите са белият дроб на един град ,защото абсорбират вредният СО2 и изпускат О2 необходим за нашето дишане през деня ,а през нощта обратното, като синтезират хлорофил. 


Тагове:   век,   бич,


Гласувай:
0



1. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
05.03.2012 11:49
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/insecticides/>інсектициди склад</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/herbicides/>довсходовое внесение гербицидов подсолнечник</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/catalog/frandesa/herbicides/agroschit-max/>агрощит макс</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/herbicides/>классификация гербицидов</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4114234
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол