Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2014 10:29 - Българите сме изверги. Или криворазбраната патриотарщина
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 10598 Коментари: 32 Гласове:
10

Последна промяна: 14.10.2014 10:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мароканец и бременната му съпруга пребити в София
Агресията на нападателите е предизвикана от казано „Обичам те“ на английски език
image
Бременна жена и съпругът ѝ - мароканец, са нападнати и бити с метален бокс на метри от Народната библиотека в София, съобщи Нова ТВ.
Една голяма любов, две деца и трето на път – така изглежда животът на Хишам и съпругата му Яна. Семейството живее в Мароко, но се връща временно в България, заради раждането на бебето. В събота сутрин Яна получава контракции. Отива заедно със съпруга си в ИСУЛ, а на връщане двамата решават да се поразходят до метрото.
„Той се обръща да ме прегърне и ми каза: „Обичам те!“ В този момент няколко господа казаха: „Какъв си ти, бе, ще ми говориш на английски. Първият път го цапардоса силно, след което аз видях мъжа си на земята. Започнах да му помагам“, разказа Яна Ел Хаки пред Нова ТВ. 
Агресията на нападателите се е стоварила и върху Яна, а оттам и върху бебето. ...

Има ли въобще нужда от коментар? Това са изроди. Още едно позорно петно за иначе уж "гостоприемния" български народ.


Тагове:   политика,


Гласувай:
12



1. megafon - За съжаление това само
14.10.2014 10:36
доказва, че българите сме най-нетолерантната нация! Как може пребиеш човек само, защото е казал обичаме те на чужд език......
цитирай
2. asthfghl - ...
14.10.2014 10:49
Не че очаквам редовният трол minevv да се обоснове за току-що пльоснатия минус под статията. В случай на липса на обосновка от негова страна не ни остава друго, освен да приемем, че изразеният по този начин от него знак за несъгласие с казаното означава, че одобрява и подкрепя деянието на тези лумпени.
цитирай
3. vmir - Отвратително, дано да си получат заслуженото.
14.10.2014 11:11
Директен резултат от просташката пропаганда, в която вдъхновено участват и известни блогови кукувци.
цитирай
4. asthfghl - 3.
14.10.2014 11:47
Докато има достатъчен брой заблудени олигофрени, които ръкопляскат на подобни деяния, на такива животни ще продължава да им се разминава.
цитирай
5. poet - Дрън-дрън та пляс.
14.10.2014 11:54
Странно е, че в блог, който уж има мераци да седи на научна основа да пренебрегва едно основно правило - от изолиран инцидент да не се правят генерални изводи. Нужно е само човек да се поразходи малко из централната част на София около ЦУМ и женският пазар, за да види, че българи и хора от всякакви националности (предимно араби) си живеят абсолютно нормално и толерантно.
цитирай
6. asthfghl - 5.
14.10.2014 12:34
А пък ако случайно на свой ред си направиш труда да мръднеш встрани от Жълтите павета и поговориш с този-онзи, с удивление ще установиш, че българите далеч не са толкова толерантни и гостоприемни към "различните" пришълци, колкото на теб ти се иска да вярваш.

То не са едни клетви срещу "циганьорите от Изтока", то не са едни оправдания от сорта "ми те си го заслужават, какво правят тука при нас", че и нелепости като "България е на българите, тук се говори на български".

Мислиш си, че това са изолирани случаи? Едно предложение: вземи слез от стъклената си кула и се огледай наоколо. Народът масово е изпростял, озлобил се е и все си търси на някой да си го изкара. А на такива издевателства реагира или с повдигане на рамене (в най-добрия случай), или с оправдания за извършителите. "Понеже, ръ'йш ли, нъл' все пак са си наши момчета".

И само недей да ми говориш ТИ за научна основа.
цитирай
7. poet - 6.
14.10.2014 13:06
Пичага, не е нужно да проектираш собственото си и това на хората около теб отношение към "пришълците", както ти ги наричаш, върху всички останали.

Също така не е нужно да се вживяваш в ролята на научен ръководител на блог.бг, тъй като с прекопирани статийки и баба ми ще стане "капацитет" като теб.
цитирай
8. asthfghl - 7.
14.10.2014 13:14
Единственото, което проектирам, е действителността, колкото и отчаяно да ти се иска тя да не съществува. Ти си този, който след една обиколка около ЦУМ и Женския пазар си въобразяваш, че разполагаш с поглед върху цялостната картина. Смехория. Излез в някой квартал, седни в някое кафене, седни на пейката пред блока, позаслушай се из трамвая, влез в някой форум, отвори някоя онлайн статия и се зачети надолу и тогава можем да си говорим кой бил толерантен и дали народът ни не е изпростял и тотално комплексиран.

Единственият, който нещо много се вживява в случая, си ти. А твърденията си за прекопирани статийки ако не подкрепиш с доказателства, ще приема, че си поредният лаладжия.

Все се надявах, че ще проведа някакъв смислен разговор с теб, но нещата както можеше да се очаква веднага избиха към лични нападки. Мисля, че достатъчно търпях в твоя случай. Очевидно първоначалното ми очакване да НЕ СЕ окажеш поредният трол, се оказа напразно. Съгласно практиката в този блог, всякакви последващи коментари, съдържащи лични нападки и които не са по темата, ще бъдат моментално трити без предупреждение, а имената на съответните тролове ще бъдат публикувани в секцията с коментарите. От теб си зависи дали първото име в списъка ще е твоето.
цитирай
9. megafon - Много бързо забравихте
14.10.2014 14:56
за чужденците дего бяха изгонени от селото въпреки, че си бяха платили наемите за месеци напред. Българина е известен с това, че има ужасно къса памет.
цитирай
10. dolce - България не е
14.10.2014 18:04
отходното место на Европа. Да не го забравя автора. Тези така наречени "бежанци" от какво бягат? И защо бягат само в България? И кой си ти че да си налагаш мнението кой и защо ще идва в БГ? Аз не желая чужденци ти ги желаеш но това са моето и твоето мнение, а то не е миродавно. В така наречената и наложена ни "демонокрация" има едно правило - Право е мнозинството! След като мнозинството не желае чужденците значи те нямат място в България. Кратко и ясно!
цитирай
11. asthfghl - 10.
14.10.2014 18:11
Ето, поредният лумпенизиран елемент не закъсня да се обади. Какво мнение налагам кой и защо ще идва в "БГ"? Дори нямаш достатъчно уважение към родината си, че да я наречеш с истинското й име. Ти като отидеш в чужбина да не би да очакваш да те пребият!? Като не желаеш чужденци какво - ще ги пребиваш ли? Не съм ти натрапвал никакво мнение и не съм твърдял, че нещо е меродавно. Но фактът, че подкрепяш издевателства над човешки същества, само говори за теб и подобните на теб.

Демокрацията не е правото на мнозинството. Всеки има права в една демокрация. Твоето е свободия и диктатура на мнозинството, мракобесник такъв. Заради такива като теб сме на тоя хал - превърнали сме се в утайката на света и вече не приличаме на хора, ами животни.
цитирай
12. pcelata - ужасно си прав..
14.10.2014 18:30
Да посегнеш на хора,в частност на бременна жена-си е,чиста форма на,,ОЛИГОФРЕНИЯ''. Няма какво да добавя. Мисля,че ме разбра. А за тези,които подкрепят подобни деяния........бъдете здрави и се молете да не ви стига. Щото,не се знае-знаели се.
цитирай
13. podvodni - Хи-хихихи, та значи Яна дошла да ...
14.10.2014 19:53
Хи-хихихи, та значи Яна дошла да ражда в България. До тук - добре, обаче ...
Получава контракции и отива в ИСУЛ !?!!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Предполагам, че някой, вероятно майка и или баща и, са си направили доста грозна шега с Яня та да и препоръчат ИСУЛ, болница където НЯ-МА родилно отделение, а пък генеколок още по-малко. Но интересното тепърва предстои! Яна получава контракций и о, чудо, лекарите от ИСУЛ ( където точно в този момент ги има въпреки че не би трябвало да съществуват) я изпращат по живо по здраво в къщи !?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Егати, все едно са и извадили зъб а не и предстои раждане.
Но да приемеме, че е било вярно ( което е точно обратното) както се разхождат изведнъж, благоверният съпруг осъзнал положението, че ще става за пореден път татко, в изблик на умиление казал на съпругата си едно прочувствено Ай Лов Ю. Обаче, некъф или по-точно некви го ступали щото говорил на ингилизки! Ими ей тъй за кеф. От което следва изводът, че в България би следвало да се въргалят трупове на разни чуждоземци дет приказват други езици.

Хора, вчера видях самолетоносача "Енстърпрайз" акостирал в близост до Своге, а по-къснсо разбрах , че си попълва запасите от течен шоколад и сушени сливи за ошав!
цитирай
14. asthfghl - 13.
14.10.2014 19:57
Макар че е откровен опит за тролене, все пак ти пускам коментара, че да се посмеем на простотиите на поредния полуграмотен трол.

И кво? След цялата тази кашотина имаш ли някакво оправдание за пребиването на бременна жена посред бял ден ИЛИ НЕ?

Много сте ми интересни, тролската порода. От десет кладенеца вода ще донесете, само не и да погледнете фактите в очите. То си е за вас - сами се разкривате какви сте. Много ме радва, че в ситуации като тази съвсем ясно си проличава кой какъв е. Така че давайте все в същия дух.

И за N-ти път: научи се най-накрая да пишеш на български. "Контракций"? "Генеколок"!? Ти в кой клас си бе?
цитирай
15. petkosabevnedelchev - po komentarite shte gi poznaete ...
14.10.2014 20:26
po komentarite shte gi poznaete psihopatichnite lumpenizirani izrodi. takiva samo v Belene im e miastoto da chukat kamani do zabrava
цитирай
16. podvodni - Ами кво да ти кажа? Цялата тази ис...
14.10.2014 20:47
Ами кво да ти кажа? Цялата тази историйка е просто една пълна тъпня която не се е случила, а е родена в главата на някой олигофрен.
Посочих реални несъответствия, и то само от пръв прочит.
За всеки един минал по пътя младоженец - осеменител- предродилна бащинска треска, пък и не всяка раждала жена е ясно, че

ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА КОНТРАКЦИИ, РОДИЛКАТА ВЕДНАГА СЕ ВКАРВА В ПРЕДРОДИЛНО ИЛИ РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ, ЩОТО Е ВЪЗМОЖНО ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ДА СЕ сДОБИЕ С ОТРОЧЕ, А НЕ СЕ ПУСКА НА РАЗХОДКА ДО МЕТРОТО.

А тук става въпрос за жена и мъж които са минали по пътя на "родилната треска" таман два пъти. Т.е. или Яня е била за гъби по време на двете си раждания и не е знаела що е контракция или матряла е плод на някой с черен хумор или .....
А в ИСУЛ, както писах , не е имало, няма и не планират в бъдеще да има родилно отделение или генекологичен кабинет.
цитирай
17. asthfghl - 16.
14.10.2014 21:11
Абе разбрахме, че според теб всичкото това е една конспирация на медиите, Хелзинкския комитет и Илюминатите, предназначена да очерни иначе толкова безупречната репутация на България. Друго нещо?
цитирай
18. dolce - Друго ли
14.10.2014 22:40
спри да пишеш глупости. Това е другото. Щото аз си спомням за една продавачка нападната от също такъв чужденец и обезобразена. Спомням си и други нещица "г-це" или "г-жо" защитник на правата на чужденците в България!
Между другото статията е пълно тролене за привличане на внимание!
цитирай
19. asthfghl - ...
14.10.2014 23:08
Изтрит коментар на трола podvodni -- обидни квалификации по адрес на автора.
цитирай
20. asthfghl - dolce,
14.10.2014 23:10
Значи историята за нападнатата продавачка е истина, а пък този случай не е истина? Интересно избирателно четене от твоя страна, не мислиш ли?

Колко още гимнастики ще ми направиш, за да оправдаеш едно безумно действие на шайка малоумни кретеноиди? Защо толкова много държиш да се отъждествяваш с тях? Какво оправдание може да има за пребиването на невинни хора?
цитирай
21. petkosabevnedelchev - inache edinia zabluden smeshnik po ...
14.10.2014 23:32
inache edinia zabluden smeshnik po nagore mnogo smelo tvardeshe che v Bulgaria neshtata bili cvetia i rozi i horata bili mnogo tolerantni osobeno okolo CUM i jenskia pazar. a samo niakolko komentara po nadolu se vidia koi kolko struva
цитирай
22. dimat - Колко е хубаво човек да не мисли..
15.10.2014 00:07
..и в захлас да плюе народа си.Вие,така благоговейно плюещите по народа си,защо не се замислихте,какво значи бой с метален бокс и то от няколко души.Само един удар с такъв бокс е достатъчен да прати човек в небитието.Отгоре на това и бременната жена била бита по същия начин,а след това е била в състояние да говори.Не ме разбирайте криво.Не одобрявам всякакви нападения,не само над чужденци ,но и над българи.Само,че помислете си,как се нахвърлихте върху народа и страната си.Ами,като са такива българите,а вие сте толкова хрисими и човеколюбци,защо стоите тук?Идете в "белите страни",такива,като САЩ,или Норвегия,например.Там се поздравяват помежду си и поздравяват чужденци с автоматни откоси,в резултат на което увеличават контингента на Свети Петър с по няколко десетки екземпляра на всеки "поздрав".Да сте чули някъде американци,или норвежци да плюят така като вас страната си?
цитирай
23. lightsaber123 - Тия, които са вдигнали ръка на бременна жена
15.10.2014 08:39
са нискоинтелинегнти идиоти. Не бих обиждал животните. Ако имах малко повече власт бих ги пратил да работят обществено-полезен труд до края на живота им - само това би могло да ги облагороди.
цитирай
24. mikolaj - Мачовците
15.10.2014 10:34
Проблемът е в това, че тези "хора", които днес са набили мароканец и бременна жена, утре може да пребият мен, защото им "изглеждам" гей, турчин, циганин, твърде интелигентен, или просто защото съм им попаднал на пътя в неподходящ момент. Колко много българи сме пострадали или страдаме от подобни "мачовци"!!! Това са хората, които те блъскат на улицата без да се извиняват; които гледат да те "прецакат" както и където могат; които правят шумни купони по цяла нощ, защото в "механата е скъпо"; които си изхвърлят строителните отпадъци директно пред входа; и т.н. Примери- много.

Все пак искам да добавя: в сравнение със западните си съседи сме по-малко агресивни, но това не ни оправдава. Мисля си за мача в Белград вчера: ако на мач в София дронче беше преминало с турски флаг, според мен нито един от футболистите ни нямаше да направи нищо. Феновете- да, но не и играчите. Просто сърбите са по-големи националисти.
цитирай
25. valsodar - Вменяването на чувство за вина, ...
15.10.2014 10:34
Вменяването на чувство за вина, чрез обобщения основаващи се на изолирани случаи е меко казано некоректен подход, характерен по-скоро при опити да се манипулира общественото мнение.

Въпросът ми е - Въз основа на какви точно статистически данни стигна до идеята за заглавие на постинга?
цитирай
26. asthfghl - 22. dimat
15.10.2014 10:58
Да бе, вече от няколко хора разбрахме как нищо от описаното в репортажа не се е случило. Само дето има свидетели и резултатът е документиран от медицинско лице, а пораженията - заснети и показани. Иначе е къде-къде по-лесно да отречем всичко и да се позовем на "впечатлението", че "просто няма как да стане".

> Не ме разбирайте криво.Не одобрявам всякакви нападения,не само над чужденци ,но и над българи

Наистина ли? Защото на мен все ми се чини, че се опитваш така лееекинко да ги оправдаеш.

> а вие сте толкова хрисими и човеколюбци,защо стоите тук?

А ти като видиш някой проблем, какво правиш - опитваш се да се справиш с него или бягаш при първа възможност? А коя е първата стъпка към справянето с даден проблем, ако не признаването, че такъв съществува?

"Критиката към родното е най-висшата форма на патриотизъм" - да перифразирам Томас Джеферсън. Не раболепното биене в гърдите е израз на истински патриотизъм, а посочването на недостатъците на собствения ти народ и държава, за да могат те да се разпознаят като проблем и впоследствие да се работи за справяне с тях. Иначе сме като едни щрауси със заровени в пясъка глави, а това никога не е било от полза.

Но ти продължавай да стоиш надупен с пясък до шията, щом така ти отърва повече. Затова сме на тоя хал.

И хич не ми говори за Норвегия - там един психопат изпостреля едни ученици и следователно заключението ти е, че в Норвегия всеки стреля на месо и те поздравяват с картечни откоси. Смехория. А той дори не стреля по чужденци, а по свои, така че не виждам в каква връзка използваш този паралел.

Огледай се наоколо. Нима това нападение над чужденци е единичен случай?

> Да сте чули някъде американци,или норвежци да плюят така като вас страната си?

Всеки ден го чувам. Ти новини не четеш ли? Ето, това е от преди няколко дни:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2786764/Harvard-students-think-America-bigger-threat-world-peace-ISIS.html

Вече ти обясних кое е най-висшата форма на патриотизъм. Твоето е криворазбрана патриотарщина. Което ни отвежда точно обратно към заглавието на постинга.
цитирай
27. asthfghl - 24. mikolaj
15.10.2014 11:00
Като спомена мача Сърбия - Албания, вече разкриха кой е подстрекателят на безредиците:

http://www.sportal.bg/news.php?news=513179

Оказва се, че е албанец.

Това разбира се не означава, че предпоставките за безредиците вече не са били налице - сърби и албанци си се мразят до кръв, така че и най-малката искра им е достатъчна, за да се подпалят.
цитирай
28. asthfghl - 25. valsodar
15.10.2014 11:05
Много ми се иска това да бяха няколко изолирани случая - уверявам те. За жалост, както казах в коментар №6, това далеч не е отделен случай, а е симптом за много по-широкоразпространен проблем, който съществува сред обществото ни не от вчера. Достатъчно е да се огледаш наоколо, да се позачетеш из форуми, секции с коментари под новини, свързани с имигрантите, или просто да се поразходиш или да седнеш някъде и да се заговориш с хората. На повърхността ще излязат предразсъдъци и откровена ирационална омраза, за която явно не си подозирал.

Или можеш просто да продължиш да стоиш в поза "щраус", ако така предпочиташ.

Впрочем, вината е колкото на тези, които като чуят някой мургав да говори на чужд език и го нападат на улицата, толкова и на онези, които си стоят наоколо и не правят нищо, а и на другите като теб, които се опитват да ни убедят, че проблем изобщо не съществува. Така че да - виновни сме. И ти, и аз сме виновни, че сме стигнали дотам, че с нищо непредизвиканото физическо нападение над човек да е дори тема на дебат дали е правилно или трябва да се възприема като нещо "съвсем в реда на нещата", както някои от гореизказалите се се опитаха да ме убедят.

С две думи: СРАМ И ПОЗОР.
цитирай
29. petkosabevnedelchev - mikolaj e prav. . . ne e daleche mo...
15.10.2014 11:28
mikolaj e prav... ne e daleche momenta kogato she pochnat da skachat i na tezi koito im izglejdat prekaleno inteligentni... daje si predstaviam kakvi shte sa dumite na napadatelite: abe profesorche ti kakvo mi se pravish na interesen ia vzemi taia buhalka! na ti! da znaesh da si zatvariash profesorskia pluvalnik!
цитирай
30. valsodar - Според мен нещата може да бъдат о...
15.10.2014 11:36
Според мен нещата може да бъдат обяснени просто - няма адекватна полиция, няма действащо правосъдие, в следствие на което "се случва" българи да бъдат клани в центъра на София от "бежанци", както и чужденци да бъдат пребивани от скинхедс.

От там насетне, да се правят обобщения и да се слагат под общ знаменател всички чужденци пребиваващи у нас, както и всички българи срещнали чужденец е меко казано нелепо.

Съгласен съм, за конкретният случай злодеите трябва да бъдат наказани, така както бихме искали тяхното наказание, ако не бяха пребили българка женена за чужденец. Все пак, нали точно в това е ползата от Законът?!!

Останалото са емоционални лакърдии.
цитирай
31. asthfghl - 29. petkosabevnedelchev
15.10.2014 12:12
Изводът от дотук прочетеното е, че противно на опитите на един-двама от гореизказалите се да ме убедят в противното, народът наистина тотално се е лумпенизирал. Хората масово са брутално ограничени във вижданията си - дотолкова, че положението е отчайващо трагично. На такъв инцидент да срещнеш коментар от рода на "какво прави тая бременната тука" - това си е направо за рубриката No Comment.

Достигнали сме дъното и не само това, ами вече ровим в тинята. Толкова ограниченост и невежество... Само фактът, че такъв огромен брой хора (всеки втори, едва ли не) с готовност и охота дели хората на черни, бели и мургави, на българи и бежанци и т.н., а голяма част от останалите всячески се опитват да ме убедят, че проблем изобщо не съществува, говори сам по себе си.

Не може една баба, която живее на село и е над 70 години, дето всеки ден се гърби в градинката и всичко останало, да ти обяснява как всички хора са хора и че никой не е виновен за съдбата си и че трябва хората да си помагат... а тука разни кифли и кифльовци, дето не знаят какво е труд и не могат да оценят факта, че имат живи роднини и собствен дом, да ми казват как оня бил черен, другия бил арабин и т.н. А други едни хора да ги оправдават и да казват, че всичко било заради стреса и напрегнатия начин на живот. Е, няма просто такъв народ.

А същевременно като се разходя по главната по кафенетата и не виждам ама никакво напрежение и стрес - само пълни кафенета с пълни маси с напитки и храни... Абе странно племе сме - едно говорим, друго вършим. Мързеливи измекяри, дето само търсят вината за собствената си посредственост другаде. Не искам да звучи като плюене, ама така си е. Дотолкова сме се изкривили, че няма накъде повече.

Знам, сега веднага ще ме накачулят пак разни псевдо-патриотчета: "Как смееш да говориш против България!" Ей това точно е криворазбраната патриотарщина.
цитирай
32. asthfghl - valsodar
15.10.2014 12:16
А полицията и правосъдието за да са такива неадекватни - това откъде произлиза, ако не от самия народ, който ги е излъчил и от който те самите идват? "Всеки народ си заслужава точно управниците които има". - Жозеф де Местр.

Проблемът въобще не е толкова прост, колкото си въобразяваш. Беззаконието и липсата на адекватен отговор на престъпността пак идва от манталитета на народа ни.

Вярно е, че никога 100% от един народ не е само такъв или само онакъв. Въпросът е в пропорциите: каква част от нашия народ са тъкмо такива, каквито ги описвам и каквито проличават от инциденти като този? Ако беше някаква незначителна част - добре. Но за жалост, както е видно и от доста от отговорите, които получих тук, оказва се, че въобще не е толкова незначителна. На практика всеки втори изказал се е на мнение, че или проблем изобщо не съществува, или направо ми търсят оправдания за нечовешкото поведение на банда нечовеци, което, продължавам да твърдя, е само върхът на айсберга и е симптом за един много по-дълбок и широкообхватен проблем.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4294435
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив