Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 10:49 - Гергьовден празник на военните
Автор: boris66 Категория: История   
Прочетен: 2767 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 05.05.2010 22:00


Дами и господа,

ето че дойде и Гергьовден ,стар православен празник на Военните, на овчарите ,на всички хора с имена Георги, Гергина ,Гергана, Георг, Гери, Геро, Гого ,Гошо и т. н. Това е Св. Георги Победоносец ,който убива змеят, олицетворение на злото в Римската империя. По стар обичай се прави военен парад ,на този ден и се коли жертвено гергьовско агне и се освещават бойните знамена .И тази година ще има тържествен военен парад в София на площад Народно събрание, който тече от Президенството, минава пред ЦДНА и свършва зад Народното Събрание.
Нека в този ден да отчетем успехите на Българската Армия, която не знае загуби и има само победи и няма загубено нито едно знаме в боевете .Аз самият започнах от нулата и достигнах до най-големият връх в кариерата си на офицер-завършване успешно на Академия "Георги Сава Раковски", факултет Национална Сигурност в гр.София след завършване на 2 военни училища ВВВУ" Г. Бенковски", ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" -гр. Варна,по много приоритетни и върхови специалности "Щурмани -летци -корегировачи на АО" и "Корабоводене и Автоматизацията на Корабоводенето",аспирантура и Докторат в областта на Компютърните базисни и високи технологий .Нашата държава винаги е била във военна коалиция .Тя вече е част от Европейският съюз, а в Англия тези ,които ни имат уважение са именно Военните, защото те знаят за нашето славно военно минало, борби за национална независимост -Мерсия Магдермот е писала много за това също ген. Кирил Ботев е получил лично от английската кралица мантия за храброст,а тя е получила кабриолет, произведен от фамилия Орозови. В този ден се сещаме и отдаваме почит и на всички загинали в боевете наши войни, достойто отдали животът и силите си в защита на нашата военна кауза и Отечество в Отечествена Война ,в Първа Световна и Междусъюзнически войни в Международни умиротворителни мисий, като Иракска Свобода, Афганистан Камбоджа и т .н. image
 Съвременен боен самолет на въоръжение в българските ВВС
на опашката се вижда Българският трикольор.
image
  Стратегическа ракета, готова да бъде изстреляна България участвува с електроника на борда и по проект Шипка и храни за Космонавтиката .Нека си спомним и името и подвига на първият наш космонавт Ген. майор Георги Иванов, който тръгна като млад пилот от нашият край -от Габровница и достигна до висините на откритият Космос ,като овладя модулът си в особено труден и опасен момент и спаси своят живот и животът на колегата си Николай Рукавишников.
image
 Съвременна вертолетна техника, която е в Пловдив- Кугар 
на въоръжение в нашите ВВС ,взета от Франция.
  Дано тази година им донесе повече успехи по-добро усвояване на бойните знания и умения и повече радост за семействата им и децата им. Нека успехите на ЦСКА да не спират и тя отново да докаже, че е най-силният отбор въпреки парите на другите и тези, които я източват .Нека да бъдат произведени нови генерали и офицери ,които да служат на нашата Родина .Тя има нужда от такива в повече и повече висшисти и висши военни. Интеграцията с другите страни го изисква и интеграцията ни в Европа и Светът. Нека св. Героги Победоносец бди над нас и ни пази от външни и вътрешни врагове. 

       ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ...!!!



Тагове:   Гергьовден,


Гласувай:
4



1. tota - Честит празник!
06.05.2010 11:49
Много здраве и още дълги години да отбелязвате този ден!!Хубав, светъл, празничен ден!
цитирай
2. boris66 - boris66-tota
06.05.2010 13:42
Благодаря подобно! Дай боже да го празнуваме живи и здрави !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4074333
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол