Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2009 08:49 - 9 ти март- Рожденият ден на Юрий Гагарин
Автор: boris66 Категория: Технологии   
Прочетен: 5768 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 14.03.2009 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                   Дами и господа, 

днес на този ден се е родил Юрий Гагарин, първият човек в света, който обиколи за пръв път Земята с космическа капсула, изстрелята от 3- степенна космическа ракета "Енергия". Юрий Гагарин е роден в село Коломенское,намиращо се близо до гр. Гжатск, в семейство на работещи хора от руският народ .Той постъпва в механотехникум ,а след това в Оренбургското ВВВУ с началник генерал Захари Захариев, бащата на Българската Авиация .Той беше избран от своите колеги, за да изпълни историческата си мисия -да извърши пилотиран космически полет в околоземното пространство за да заснеме Земята от Космоса и да бъдат извършени пълни медицински изсредвания върху организмът му на пилот. Мисията беше успешна и той стана един от най-известните хора в света .Веднага беше произведен в чин полковник от Авиацията и герой на СССР. Неговият полет бе последван от Герман Титов, Валери Биковски и Валентина Тережкова ,които са близки приятели на Юрий Гагарин и тя стана първата жена космонавт в света. Съпругата на Юрий е Галя и е доктор по медицина и има 2 дъщери от него .Известна е снимката му с гълъба и това ,че е винаги усмихнат. Невероятен човек от народа и близък до народа !Хрушчов каза -"Той ще бъде!"- когато е разбрал ,че произлиза от работническо семейство на хора от народа и близко до земята .Той видя за пръв път Земята от илюминатора и възкликна -"Колко е красива нашата планета Земя -като един огромен, въртящ се изумруд!"Това са успехите на СССР, пред всяка друга буржоазна демокрация в овладяването на Космоса .Преди него е имало 12 неуспешни опита, а той е 1- вият успешен в света. И до ден днешен усмивката му сгрява сърцата ни и ни кара да се заредим с енергия. Той живее за винаги и ще живее за винаги в сърцата  и умовете ни .Той сложи началото на ерата на пилотираните космически полети и също така доказа на практика правилността на теорията на Корольов за 1-ва, 2-ра и 3- та космическа скорости и въздействието им върху човешкият организъм ,изведен на орбита!И то в името на Човека и за благото на Човека.
image
 Полковник Гагарин ,първият човек, летял успешно в Космоса и извършил околоземна орбита и приземил се успешно, Герой на СССР.
image
 Валери Биковски -най-добрият му приятел-Космонавт и също Герой на СССР
image
 Галина Гагарина -дъщерята на Юри Гагарин
image
 Изчисления на полета, правени от Гагарин

image
 
 Валери Биковски си спомня за Гагарин,
Космонавт и Герой на СССР ,най-добрият
приятел на Юри.
image
  На път за старта ,в автобуса, който ги вози до аеродрума,
готов, за да се качи в ракетата и да изпълни мисията си.
image 

  В ракетата ,в отсека за управление и поместване на космонавтите, в своят скафандър .Минути, преди старта.
image 
 Гагарин на стоянката ,с колеги ,които го посрещат.
image
  Медицински изследвания върху човешкият организъм на опитен военен пилот в Космоса на околоземна орбита, допринесли много за развитието на космонавтиката и сложили началото на пребиваването на хора в Космоса в условията на безтегловност.Той установи, че там жизнените процеси се забавят и времето тече малко по-различно и същевременно някои метаболитни процеси се ускоряват т. е. текат по-бързо ,от колкото на Земята, вследствие на ускорението, на космическата скорост ,човек пораства с 10 см има въздействие върху костите и мускулите, които трябва да се движат постоянно и упражняват с гирички и скрипци, пригодени за тази цел в ракетата и капсулата. Водата излята в безтегловност е със сферична форма, храната се усвоява по различен начин,тя е полуприготвена и е в тубички и пакетчета ,тялото плува в условията на безтегловност, като в басейн .Обмяната на веществата се засилва и изгарянето им в организмът също.Расте косата и пониква брада по-бързо, отделителната система работи също малко по различно от на Земята.Магнетизмът в организмът е различен -засилва се.Умствените процеси са същите ,но с малко забавено действие, като в безтелвеност -говор и мислене и общуване, което често е съпроводено с жестове с ръце и глава.Изпълнението на задачи -фотозаснемане, измервания, радиоразговори и т. н. е по- различно, космонавтът плува ,като в басейн .Видимостта за фотозаснемане е по-добра поради липсата на атмосфера и замърсяващи елементи, които да пречат на блендата.Думата "Екология" означава наука за дома ,в който живеем. Ако този дом е космосът ,значи тя от тук води началото си, като наука ,включително и опазването му от вредни емисий ,космически парчета метал от разкъсани корпуси на ракети носители, от ядрени взривове и балистични ракети с емисий на вредни вещества, от изгорели газове ,наред с изучаването му.Също така отговорът на въпроса, "възможен ли е живот в космоса на хора, животни и растения"е въпрос ,на който е отговорено отдавна ,но той продължава да разширява границите си -Марс, Венера и т. н.    



Тагове:   ден,   март,   Юрий,


Гласувай:
0



1. iliada - Добро утро Борис!:)
14.03.2009 10:26
Велик чове бе Гагарин - дръзнал пръв да потегли към неизвестното и необятното !:)
цитирай
2. boris66 - boris66-ilada
14.03.2009 11:06
Добро утро !Наистина това ме вълнува най-много и е така ,той доказа на практика теорията на Академик Корольов, бащата на пилотираните космически полети на Росия ,а и оттук и на България, която я следваше на една крачка след нея!
цитирай
3. strianakiev - Не желая да развалям празник...
23.03.2009 18:14
но Гагарин не е първия човек, който е летял в околоземна орбита...Първия човек е руснак и се казва Илюшин летец- изпитател...но полета завършва неразчетно и се приземява в Китай..оцелява по чудо след много операции и най-интересното е че Илюшин е още жив..а Гагарин отдавна загина при тренировъчен полет с учебен самолет...Бог да го прости.
цитирай
4. boris66 - boris66-strianakiev
24.03.2009 10:49
Да така е и аз съм го подчертал той е първият успешен опит с чисто приземяване преди него е имало още 12 други, но не напълно успешни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boris66
Категория: Изкуство
Прочетен: 4109006
Постинги: 918
Коментари: 1736
Гласове: 3228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол